Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

The golden rules of Alithia

Σκεφτόμουν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ως άτομα μέσα στην κοινωνία ώστε να ζούμε πιο αρμονικά μεταξύ μας. Είπα να φτιάξω ένα κατεβατό με φρασούλες τις οποίες θα μπορούσαμε όλοι να διδασκόμαστε από μικροί και να φρεσκάρουμε μία φορά την εβδομάδα ώστε να τις έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, στην προσπάθεια μας να κάνουμε την καθημερινότητα μας καλύτερη.
Όσοι κατέχουν μηχανισμούς διανόησης που τους επιτρέπουν να βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά το πιο πιθανό είναι να βρουν αυτό που κάνω αστείο, ίσως να πουν και ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εξέλιξη της λογικής σκέψης ενός ατόμου.
Εγώ όμως (ελπίζω πως) ανήκω στη πλειονότητα του κόσμου που έχει μια μέση προς τα κάτω δυνατότητα επεξεργασίας τον δεδομένων που παίρνει από τον κόσμο γύρω του, και ως τέτοιο άτομο νιώθω πως στο περιβάλλον που ζω αυτή τη στιγμή μια τέτοια λίστα θα βοηθούσε.
Οπότε την γράφω αρχικά για εμένα, και ελπίζω εν καιρό και με την συμβολή σας (αν υπάρχει διάθεση και πίστη σε κάτι τέτοιο δηλαδή) να την συμπληρώνω.
Έχουμε λοιπόν τα εξής μέχρι στιγμής:

- Ποτέ μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελες να κάνουν οι άλλοι σε εσένα.

- Πριν κάνεις κάτι σε κάποιον, βάλε πρώτα τον εαυτό σου στην θέση του.

- Αναλάμβανε πάντα την ευθύνη των πράξεών σου.

- Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις.

- Το κοινό συμφέρον είναι και προσωπικό συμφέρον.

- Δείξε σεβασμό στο περιβάλλον σου, είτε αυτό είναι η φύση, είτε οι συνάνθρωποι σου, είτε η γειτονιά ή η πόλη σου. Κάθε κακό που κάνεις σε αυτά καταλήγει να βλάπτει εσένα.

... to be continued.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου